نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی فرنگی
وقتی دانههای چیا را مصرف میکنیم، ماده ژلمانندی را در معده تشکیل میدهند که میتواند احساس سیری را افزایش و اشتها و کالری دریافتی ما را کاهش دهد.
مواد مغذی موجود در دانههای چیا
دانه چیا حاوی انواع مواد مغذی ازجمله فیبر، پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳، آنتیاکسیدانها و ویتامینها و مواد معدنی مختلف ازجمله کلسیم، منیزیم و فسفر است که برای سلامتی مفید هستند.
اسیدهای چرب امگا ۳
دانههای چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. این نوع اسید چرب عمدتا در ماهیهای چرب، مغزهای گیاهی و دانهها یافت میشود. اسیدهای چرب امگا ۳ نقش مهمی در عملکرد مغز، سلامت قلب و کاهش التهاب در بدن دارند. گنجاندن امگا ۳ در رژیم غذایی سلامتی کلی را بهبود میدهد و برای عملکردهای شناختی و قلبیعروقی مفید است.
دانه چیا سرشار از نوعی اسید چرب امگا ۳ است که آلفا لینولنیک اسید (ALA) نامیده میشود. بدن نمیتواند آلفا لینولنیک اسید تولید کند، بنابراین باید ازطریق غذا مصرف شود. مصرف آلفا لینولنیک اسید با کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی همراه است.
گنجاندن دانههای چیا در رژیم غذایی راهی عالی برای افزایش مصرف فیبر است. دو تا سه قاشق غذاخوری دانه چیا درحدود ۹٫۸ گرم فیبر غذایی دارد. مصرف فیبر با کاهش خطر ابتلا به مشکلات زیر همراه است:
- بیماری عروق کرونر قلب
- دیابت نوع ۲
- چندین نوع سرطان
- التهاب
- اختلالات گوارشی
در زمینه سلامت قلب، فیبر به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و سطح تریگلیسریدها کمک میکند و به افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) که از سلامت قلب محافظت می کند، کمک میکند. فیبر موجود در دانههای چیا همچنین میتواند با نرمکردن مدفوع و حجمدادن به آن به گوارش سالم کمک کند. فیبر به عبور سریعتر مدفوع از رودهها و همچنین به کاهش یبوست کمک میکند.
آنتی اکسیدان ها
دانههای چیا مملو از آنتیاکسیدانهایی از جمله توکوفرولها، فیتواسترولها، کاروتنوئیدها و ترکیبات پلیفنلی هستند.
آنتیاکسیدانها نقش مهمی در محافظت از بدن دربرابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد دارند. رادیکالهای آزاد میتوانند در بدن تجمع کنند و به آسیب سلولی و بیماری منجر شوند. دانههای چیا بهواسطهی محتوای آنتیاکسیدانی، ممکن است به محافظت در برابر موارد زیر کمک کنند:
- التهاب
- دیابت
- سرطان
- بیماری قلبی
- بیماری آلزایمر
دانه چیا منبع ارزشمندی از پروتئین و حاوی هر ۹ اسید آمینه ضروری است. پروتئین موجود در دانههای چیا میتواند به تثبیت سطح قند خون کمک و منبع ثابتی از انرژی فراهم کند.
فواید دانه چیا برای بدنسازان
دانه چیا فواید زیادی برای بدنسازان دارد. پروتئین باکیفیت موجود در دانه چیا در رشد عضلانی نقش دارند. اسیدهای چرب امگا ۳ به ریکاوری و فیبر غذایی به سلامت گوارش و سیری کمک میکند. آنتیاکسیدانهای موجود در این دانه دربرابر آسیب سلولی محافظت ارائه میدهند و مواد معدنی موجود در آن از سلامت استخوان و متابولیسم حمایت میکند.
چگونه دانههای چیا را مصرف کنیم؟
گنجاندن دانههای چیا در رژیم غذایی بسیار آسان است. میتوانید یک یا دو قاشق غذاخوری را روی غذاهایی مانند ماست، غلات یا سالاد بپاشید. علاوهبراین، میتوانید دانههای چیا را به اسموتیها و سوپها اضافه کنید یا آنها را در خمیر پنکیک یا غذای صبحانه دیگری مخلوط کنید. دانههای چیا طعم ملایمی دارند، بنابراین به احتمال زیاد روی طعم غذا تاثیری ندارند.
دسته بندی مطالب
فرنگی