دادههای جدید آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی (WHO) افزایش چشمگیری در تعداد سرطانها تا سال ۲۰۵۰ را پیشبینی میکند. براساس برآوردهای جدید این آژانس، میزان جهانی ابتلا به سرطان در سال ۲۰۵۰ به ۳۵ میلیون نفر میرسد که در مقایسه با ۲۰ میلیون نفر مبتلا به سرطان در سال ۲۰۲۲ افزایش ۷۷ درصدی را نشان میدهد.
آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان WHO اخیراً گزارشی منتشر کرد که در آن ۱۸۵ کشور و ۳۶ نوع سرطان را تجزیهوتحلیل کرده است. محققان دریافتند که سرطان ریه در سال ۲۰۲۲ شایعترین نوع در سراسر جهان بوده است. این سرطان ۲.۵ میلیون نفر یعنی ۱۲.۴ درصد از کل موارد را شامل میشود. پس از آن سرطانهای سینه در زنان، روده بزرگ، پروستات و معده بیشترین نرخ ابتلا را داشتند. سرطان ریه همچنین عامل بیشترین مرگومیر ناشی از سرطان بوده؛ ۱.۸ میلیون یا تقریباً ۱۹ درصد از کل مرگومیرها بر اثر این سرطان رخ داده است.
نرخ رشد ابتلا به سرطان در کشورهای پیشرفته
این آژانس همچنین به نابرابری در میزان ابتلا به سرطان در کشورهای توسعهیافته اشاره میکند. به عنوان مثال، در کشورهایی با شاخص توسعه انسانی (HDI) بسیار بالا – معیاری برای میزان موفقیت در سلامت، آموزش و استاندارد زندگی – از هر ۱۲ زن، ۱ زن مبتلا به سرطان سینه تشخیص داده میشود و از هر ۷۱ زن، ۱ نفر بر اثر این سرطان جان خود را از دست میدهد. در کشورهای با HDI پایین، از هر ۲۷ زن تنها ۱ نفر به سرطان سینه مبتلا میشود، اما از هر ۴۸ زن، ۱ نفر به دلیل تشخیص دیرهنگام و عدم دسترسی به درمان، جان میبازد.
در ایالات متحده از سال ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۱، مرگومیر ناشی از سرطان ۳۳ درصد کاهش یافت که عمدتاً به دلیل کاهش مصرف دخانیات، تشخیص زودهنگام و پیشرفتهای مهم در درمان بوده است. بااینحال، نابرابریهای نژادی همچنان ادامه دارد و افراد رنگینپوست با خطرات بیشتری روبهرو هستند.
گزارش انجمن سرطان آمریکا نیز اشاره کرد که میزان ابتلا جوانترها به سرطان درحال افزایش است. بهعنوانمثال، سهم تشخیص سرطان روده در بزرگسالان زیر ۵۵ سال از ۱۱ درصد در سال ۱۹۹۵ به ۲۰ درصد در سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است. همچنین پژوهش دیگری نشان داده است که طی دو دهه گذشته زنان جوان بیشتری به سرطان سینه مبتلا شدهاند.